Flere dødsulykker med traktorer

Traktorer er skyld i stadig flere dødsulykker på vejene. Dansk Landbrug forsøger at kortlægge årsagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere og flere bliver dræbt i traktorulykker. Det skriver 24timer.

Ifølge Vejdirektoratet blev 15 personer slået ihjel i 2006, hvilket er næsten dobbelt så mange som i både 2005 og 2004, hvor otte døde i ulykker med traktorer.

- De fleste ulykker er sket, hvor traktorchaufføren skal lave en svingning på vejen, hvor de så har ramt ind i en modkørende. Men der er to om at lave et uheld. Tit har bilisten måske kørt for stærkt, men det gør det blot endnu vigtigere for traktorføreren at være opmærksom, forklarer Jørn Pakula Andresen, der er vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Færdselsafdeling.

Også projektleder Søren Troels Berg fra Rådet for Større Færdselssikkerhed mener, at bilisterne skal være på vagt.

- Traktorerne er ikke et normalt køretøj i trafikken, fordi de er store og kører markant langsommere end bilisterne. Samtidig drejer de ofte af vejen på uventede steder, hvis de skal ind på en mark, siger han.

Dansk Landbrug har netop nedsat et udvalg, der skal lave en større analyse af, hvad der er årsagen til den store stigning i dødsulykker med traktorer.

- Vi har også bidt mærke i, at der er flere dræbte. Derfor vil vi nu analysere, om det eventuelt er lyssætningen på traktorerne, som skal være mere synlig, siger Bettina Berg, der er pressechef i Dansk Landbrug.