Flere danskere bliver dræbt af lastbiler

Lastbilerne på de danske veje kører for hurtigt og slår mange flere mennesker ihjel end tidligere år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De tonstunge lastbiler har i årets første tre måneder slået over dobbelt så mange ihjel på de danske veje som de første tre måneder sidste år, viser nye tal fra Vejdirektoratet. Det skriver 24timer.

9 personer blev dræbt i første kvartal 2006, mens hele 23 mistede livet i samme periode i år.

- Vi oplever, at farten er gået op på de danske veje, og mange lastbiler kører alt for hurtigt. Farten er klart afgørende for de mange ulykker med lastbiler, siger chefkonsulent Svend Grarup Nielsen fra Vejdirektoratet.

En stikprøve af lastbilernes hastighed foretaget af 24timer bekræfter, at lastbilerne kører med speederen i bund. 24timer har målt 16 tilfældige lastbilers fart på motorvejene fra København til Rødby. 15 ud af 16 kørte mere end de måtte.

- Det er uhyggeligt, at lastbilchaufførerne fortsætter med at køre alt for stærkt. På landevejene ser vi tit, at chaufførerne kører maksimum af, hvad lastvognene kan køre, siger Henrik Vallø, operativ leder i Syd- og Sønderjyllands Færdselsafdeling.

Hastigheden betyder også, at der bliver flere kvæstede som følge af et møde med en lastbil. 113 blev kvæstet de første måneder af 2007 mod kun 89 i 2006.