Flere børn mobber på mobilen

Flere og flere børn og unge oplever at blive hængt ud eller mobbet over mobiltelefonen. Tekstbeskeder med dødstrusler og intime billedbeskeder er blot nogle af eksemplerne. Men de unge selv ser ikke nogen løsning på problemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Jeg dræber dig i morgen din dumme so", og "du er klam og grim", er blot enkelte eksempler på nogen af de sms´er, mange børn og unge modtager. Grov mobning over mobiltelefonen er et stigende problem.

- Èn af mine  veninder har oplevet at få uhyggelige beskeder på sin telefon. Der stod, at hun ville blive dræbt, og at hun var dum. Hun gik psykisk ned i lang tid efter, siger Mette Tvernø Nielsen fra 10. klasses Centret i Vordingborg.

I går kom det frem, at en sexvideo igennem flere dage har floreret på Handelsskolen CEUS i Nykøbing. Kvinden på videoen har derfor været nødt til at skifte skole, og manden, der optog videoen, er nu tiltalt for blufærdighedskrænkelse. Men det er kun ét eksempel ud af mange.

- En dreng fra min efterskole blev ufrivilligt fotograferet uden tøj på. Bagefter blev fotografiet hængt op over hele skolen. Han gik ud af skolen kort tid efter, siger Nathalie Norsk fra 10. klasses Centret i Vordingborg.

Men selvom de unge tager afstand fra tendensen, kan de ikke se nogen løsning på problemet.

- Jeg tror ikke, der er så meget at gøre. Der vil altid være mobning fordi, der er nogen, der har det dårligt, og det skal så gå ud over andre, siger Nathalie Norsk.