Flere aflysninger på vej

Togbrugerne her i regionen er i forvejen et prøvet folk, og i dag aflyste DSB så en lang række afgange på Nordvestbanen. Og der kan være mange flere aflysninger på vej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En eller to timers ekstra rejsetid. Det var resultatet for passagerne efter at DSB i dag aflyste 10 afgange mellem Kalundborg, Holbæk og København og indsatte busser. Aflysningerne kom på grund af massiv sygdom blandt lokoførerne, hvoraf mange osse var på ferie. - Så må vi jo kigge på strækningerne og finde det sted, hvor der er færrest der er berørt af det, siger Fremføringschef hos DSB, Benny Pedersen. Men den forklaring var ikke meget værd blandt de borgere TV2 ØST mødte på Holbæk Station i dag. - På rent dansk er det noget lort, siger Natasja Moesgaard fra Jerslev, som skulle have sin lille datter med i bussen. Også søndag bliver der aflyst tog, og DSB vil ikke love at næste uge bliver busfri for togpassagerne. - Jeg kan ikke garantere noget men vi regner med at det stabiliserer sig, siger Benny Pedersen. Men fagforeningen Dansk Jernbaneforbund tror ikke på, at problemet er løst efter næste uge. - Det er kun toppen af isbjerget vi ser her. For det første er arbejdsmiljøet blevet dårligere og dårlige, nummer to, at udviklingen på arbejdsmarkedet gør, at det ikke er attraktivt at være lokomotivfører mere og de tre sidste år har man drevet rovdrift på lokofører på grund af sporenes tilstand, siger Ulrik Salmonsen, Forbundsformand i Dansk Jernbaneforbund. Den tendens har Benny Pedersen dog ikke set. 

- Jeg er ikke af den opfattelse, at arbejdspresset er større end det har været tidligere. Vi laver de tjenester som lokomotivførerne skal gøre, og det gøre vi i meget tæt samarbejde med det faglige organisation, siger Benny Pedersen.