Fjerkræudstilling trods trussel om fugleinfluenza

En fjerkræavlerforening i Slagelse har trods skærpede sikkerhedskrav i forbindelse med fugleinfluenzatruslen fået dispensation til at mødes til udstilling

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi kan slet ikke møde op med syge fugle. De skal være friske og i god kondition.  Desuden har vi haft dyrlægekontrol her til formiddag. Jan Larsen, formand for Fjerkræklubben for Slagelse og Omegn, er ikke det mindste nervøs for fugleinfluenza, selvom han i denne weekend er arrangør for en stor fjerkræudstilling i Nordhallen i Slagelse.

- Vores fugle går jo under tag til daglig. Og vi må ikke udstille ænder og gæs, for så er smittefaren større, siger han. Han har fået dispensation til at holde det årlige kåringsskue med 130 stykker fjerkræ - der primært er høns og haner.

Allerede en time inden udstillingen åbnede i dag kl. 15 dukkede de første interesserede op for at se de mange fugle. Steff Eilertsen var en af de besøgende, han har selv høns, men var heller ikke bange for at bære smitte med mellem fuglene. - Overhovedet ikke, vi er meget omhyggelige, og dem, der er her, er det også, så det er jeg slet ikke nervøs for, siger han i dag til TV2 Øst.

Formanden for fjerkræklubben erkender dog, at det er svært at være fugleentusiast i disse fugleinfluenzatider. - Ja, det må vi desværre sig ja til. Der er mange, der er stoppet med at holde fugle, fordi det er blevet for besværligt. Vi har mistet både udstillere og medlemmer, siger han til TV2 Øst.

Udstillingen varer lørdag og søndag.