Fjerde dom for vold mod kæreste

En 46-årig mand fra Sydsjælland er idømt et års ubetinget fængsel, fordi han begik brutal og farlig vold mod sin kæreste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den ene dom efter den anden har ikke fået en voldelig sydsjællandsk mand til at ændre adfærd.

I Østre Landsret er han netop blevet dømt for endnu et overfald på sin kæreste. Det er fjerde gang, han straffes for vold mod kvinden, og i dette tilfælde var volden særlig farlig og brutal.

En juniaften i Præstø sparkede den 46-årige flere gange offeret i hovedet, rev hår ud af hendes hovedbund og greb med begge hænder hende om halsen og trykkede til. Kort forinden havde han også været voldelig over for en anden kvinde.

Netop på grund af de tidligere domme har landsretten valgt at idømme manden ubetinget fængsel i et år, og det er en stadfæstelse af byrettens dom.

Offeret fik flænger i hovedet og sprængt en trommehinde. Hun har forklaret, at de igen og igen fandt sammen, fordi hun elskede ham. Men hun var bange for ham, og nogle dage før overfaldet fik hun en henvisning til en psykolog. 

Under sagen nægtede den 46-årige sig skyldig og forklarede blandt andet, at han ville forhindre kvinden i at gå ud og "lave en masse ballade", og at han gik i panik. De to er ikke længere kærester.

/ritzau/