Fitness-direktør om genåbning: - Jeg tænkte 'åh nej', det bliver ikke nemt

Kravet om negative tests hos medlemmerne og ekstra bemanding i centrene, får fitnessejer til at genoverveje åbning af sin kæde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man skulle egentlig tro, at man som direktør i en fitnesskæde blev lettet over meldingen om, at fitnesscentrene kan åbne på torsdag den 6. maj. Men for Mikas Feldborg var reaktionen en anden.

- Jeg tænkte 'åh nej', det bliver ikke nemt, siger han til TV2 ØST.

Han er direktør i kæden Fair Fitness, der har over 20 centre spred ud over det meste af Sjælland. 

Fair Fitness' konceptet er, at træningen er billig og at centrene er åbne døgnet rundt. Til gengæld er der ingen hold og ingen fast bemanding - og lige præcis den model giver nu kæden problemer.  

quote Så går jeg jo mod al logik i forhold til restriktioner, for så kommer jeg til at klumpe medlemmerne sammen i stedet for at sprede dem ud over hele døgnet

Mikas Feldborg, ejer, Fair Fitness

Med genåbning af fitnesscentrene nemlig følger et krav om, at der skal være bemanding i centrene, som tjekker, at medlemmerne har en gyldig negativ test eller er vaccineret, inden de kan få lov til at træne. Det harmonerer dog ikke ret godt med Fair Fitness' forretningsmodel, hvor centrene i udgangspunkt er ubemandede.

Læs også
Fitnesscenter jubler over genåbning: - Vi er nærmest lykkelige
Læs også
Fitnesscenter jubler over genåbning: - Vi er nærmest lykkelige

- Jeg ved endnu ikke, om jeg åbner. Jeg skal være sikker på, hvad det er for en vare, jeg kan levere for kunderne. Jeg kan ikke se, at det bliver muligt at have døgnåbent, og så skal jeg have indskrænket åbningstiderne, siger Mikas Feldborg.

- Så går jeg jo mod al logik i forhold til restriktioner, for så kommer jeg til at klumpe medlemmerne sammen i stedet for at sprede dem ud over hele døgnet. 

VIDEO: Krav om personale, der skal tjekke coronapas, kan blive dyrt for biografer og fitnesscentre:

Kræver test to-tre gange om ugen

For Mikas Feldborg er den største udfordring, at han skal have bemanding i åbningstiderne i alle hans centre. Foruden afstand og håndsprit, bliver det for medlemmerne kravet om en negativ coronatest, der kan skabe problemer, hvis man spørger fitnessejeren.

- Der vil være nogen, som vil være trætte af at skulle testes to-tre gange om ugen for at kunne træne. Det vil de ikke gide, det er ikke det værd, siger Mikas Feldborg.

Læs også
Frustrerede indehavere af træningscentre kræver svar: Hvornår og hvordan må vi åbne igen?
Læs også
Frustrerede indehavere af træningscentre kræver svar: Hvornår og hvordan må vi åbne igen?

- Nu går vi sommeren i møde, og så er jeg bange for, at folk hopper på cyklen. Det er sådan nogle overvejelser, jeg skal gøre mig.

Det er alle folketingets partier undtagen Nye Borgerlige, der står bag åbningsaftalen. Foruden fitnesscentre bliver der åbnet for indendørs idræt for vokse og for landets svømmehaller.

VIDEO: I marts måned mødte TV2 ØST Mikas Feldborg, hvis fitnesskæde var hårdt presset af nedlukningen. Han frygtede for fremtiden, for statens hjælpepakker var ikke nok til at dække kædens tab: