¨

Fischer brød bronzeforbandelse

Foto: TV ØST

Team Skælskør-Slagelse spilleren Joachim Fischer og hans makker Christinna Pedersen gjorde id ag op med mange års danske badmintonnederlag i OL-bronzekampe.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen mødte i dag indoneserneTontowi Ahmad og Liliyana Natsir i bronzekampen i mixdouble ved OL.

Badmintonduoen sikrede Danmark sin tredje OL-medalje og dansk badminton den første OL-medalje i otte år.

Får sjældent bronze
De danske badmintonspillere har historisk set været meget dårlige til at vinde bronzekampe, ja faktisk er det kun sket en gang ved OL.

I 2004 vandt Jens Eriksen og Mette Schjoldager bronzekampen i mixeddouble. Men eftersom den blev spillet mod landsmændene Jonas Rasmussen og Rikke Olsen, kunne det dårligt ende med andet end dansk sejr.

Badminton kom på det olympiske program i 1992, og dengang vandt herresinglen Thomas Stuer-Lauridsen bronze. Dengang blev der dog ikke spillet en bronzekamp, begge tabende semifinalister fik en bronzemedalje.

Overlegen sejr i dag
Skælskør-Slagelse spilleren. Joachim Fischer og hans kvindelige makker, Christinna Pedersen vandt i dag overbevisende i to sæt, 21-12, 21-12.

Ved OL de seneste år er det som sagt gået noget anderledes i bronzekampene. Her er oversigten over de badmintonspillere, der har endt på den tarvelige 4. plads:

1996: Damedouble: Helene Kirkegaard/Rikke Olsen

2000: Herresingle: Peter Gade

2000: Mixeddouble: Michael Søgaard/Rikke Olsen

2004: Herredouble: Jens Eriksen/Martin Lundgaard

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App