Fire ton ulovligt fyrværkeri beslaglagt

Politiet fandt i går fire ton ulovligt fyrværkeri i en lade i Haraldsted ved Ringsted. Livsfarligt for naboerne, lyder det fra Forsvarets ammunitionstjeneste. Fire ton er nemlig nok til at lægge huse ned og slå folk ihjel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Som TV2 ØST fortalte i går, fik politiet et tip om, at en 26-årige mand opbevarede og solgte ulovligt fyrværkeri. Manden er nu varetægtsfængslet, og Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste har fragtede fyrværkeriet til et sikkert sted i lastbiler beregnet til at køre med farligt gods.

De forbipasserende på Knud Larvardsvej i Haraldsted var rystede over politiets sprængfarlige fund.

- Det er ganske forfærdeligt, at en mand kan komme i tanke om at sætte andres liv på spil bare for at tjene penge, siger Karl Hildebrand fra Haraldsted.

Tidligere har det været fremme, at fyrværkeriet vejede otte tons, men i en ny opmåling vurderer sprængstofeksperter, at der "kun" er cirka fire tons. Til sammenligning er det cirka den mængde, der var med til at antænde katastrofen i Seest ved Kolding.

- Hvis der sprænger fire ton fyrværkeri, så vil de nærmeste huse, efter min vurdering, ikke stå op længere, lyder det fra Kaptajn Michael Elgaard fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste.

Den 26-årige mand er blevet varetægtsfængslet indtil den 3. januar. Det har i dag ikke været muligt at få oplyst, hvordan han forholder sig til sigtelserne.