¨

Fire ton ulovligt fyrværkeri beslaglagt

Foto: TV ØST

Politiet fandt i går fire ton ulovligt fyrværkeri i en lade i Haraldsted ved Ringsted. Livsfarligt for naboerne, lyder det fra Forsvarets ammunitionstjeneste. Fire ton er nemlig nok til at lægge huse ned og slå folk ihjel.

Som TV2 ØST fortalte i går, fik politiet et tip om, at en 26-årige mand opbevarede og solgte ulovligt fyrværkeri. Manden er nu varetægtsfængslet, og Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste har fragtede fyrværkeriet til et sikkert sted i lastbiler beregnet til at køre med farligt gods.

De forbipasserende på Knud Larvardsvej i Haraldsted var rystede over politiets sprængfarlige fund.

- Det er ganske forfærdeligt, at en mand kan komme i tanke om at sætte andres liv på spil bare for at tjene penge, siger Karl Hildebrand fra Haraldsted.

Tidligere har det været fremme, at fyrværkeriet vejede otte tons, men i en ny opmåling vurderer sprængstofeksperter, at der "kun" er cirka fire tons. Til sammenligning er det cirka den mængde, der var med til at antænde katastrofen i Seest ved Kolding.

- Hvis der sprænger fire ton fyrværkeri, så vil de nærmeste huse, efter min vurdering, ikke stå op længere, lyder det fra Kaptajn Michael Elgaard fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste.

Den 26-årige mand er blevet varetægtsfængslet indtil den 3. januar. Det har i dag ikke været muligt at få oplyst, hvordan han forholder sig til sigtelserne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App