Fire skraldespande til alle i Slagelse

Borgerne i Slagelse Kommune skal nu vænne sig til at gulerodsskræller ikke må blandes sammen med ølkapsler. En ny affaldsordning betyder, at de vil få fire containere hver.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faktisk er langt de fleste beboere på villavejen Hestehaven glade for deres affaldsordning. Det er en affaldsordning med én skraldespand.

 - Det fungerer rigtig fint, siger Aksel Petersen.

Men poltikerne har en plan, fortæller Jacob Borello Carlsen (Soc.dem), som er næstformand i Teknikudvalget i Slagelse. 

 - Det er fire kommuner, der er blevet slået sammen til én stor, og nu skal vi have harmoniseret affaldsordningerne, siger Jacob Borello Carlsen.

Det betyder på godt dansk, at affaldsordningen skal laves om. Fra i morgen kan borgerne komme med synspunkter og kommentarer til den nye ordning. En såkaldt hørring.

 - Det der ligger i den nye ordninger, at alt organisk affald også skal sorteres fra. Det sammes skal plast, metal og papir, fortæller Jacob Borello Carlsen.

Ordningen vil betyde, at alle skal have fire affaldscontainere. De mange containere er der delte meninger om i Hestehaven.

 - Jeg ved ikke, hvor jeg skal få plads til alle dem, siger Inger Larsen. 

 - Jeg synes det er en god idé. Det er godt for miljøet, siger Susanne Ravn.

 - Det kan godt komme til at fylde noget i landskabet, hvis alle skal have fire containere, men jeg må jo se at finde plads til dem, siger Poul Gade.

I etagebyggerier vil det betyde, at der skal bygges nye affaldsskure, og at viceværterne i endnu højere grad kommer til at eftersortere beboernes affald.