Fire år mere til fængselssvindler

Fire års fængsel til notorisk svindler, der fortsatte sine illegale forretninger, mens han afsonede en tidligere straf i fængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han var end ikke færdig med at afsone den ene dom, før han tog hul på nye svindelnumre. Torsdag kostede det en 27-årig fire års fængsel ved Københavns Byret.

Der var tale om en tilståelsessag, hvor den 27-årige erkendte de mange svindlerier. De blev planlagt og udført, mens han afsonede en tidligere svindeldom ved det åbne fængsel i Jyderup.

Gennem andre indsatte fik han kontakt med folk, der var villige til at agere stråmænd. På den måde kunne Andersen låne deres identitet og med forfalskede årsopgørelser og kontoudtog gik han i gang med at finansiere købet af en stribe lejligheder og ejendomme.

Sammen med andre af sine lyssky forretningsforbindelser lykkedes det endda at opnå lån til køb af et hus, som en af de ansatte i fængslet privat havde sat til salg.

De fleste handler gik i vasken, fordi finansieringsinstitutterne fattede mistanke. Men han nåede alligevel at give de folk, han gjorde forretninger med, et tab på 3,6 millioner kroner. Var hans planer blevet gennemført, kunne tabene have været større. Ifølge tiltalen var der risiko for tab på yderligere 9,4 millioner kroner, har anklageren beregnet.

Da sagen blev procederet onsdag krævede anklageren fem års fængsel - dels på grund på af svindlens omfang, dels på grund af den gamle dom på tre et halvt års fængsel for lignende kriminalitet. Til gengæld mente forsvareren, at hans klient i virkeligheden var bedst tjent med en behandlingsdom.

- Han har haft en noget uvirkelig opfattelse af realiteterne, som advokaten udtrykte det.