Find din eller naboens matrikelgrænse på Krak

Undrer du dig over, hvor din eller naboens grund går til? Så er der hjælp at hente på Krak.dk. Her kan du nemlig se matrikelgrænser på luftfotos.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du som husejer har lyst til at se, hvor grænsen mellem din og naboens grund går, så gør Krak.dk det nu muligt.  De offentliggører nemlig matrikelgrænser på luftfotos på deres kort. Det skriver Eniro Danmark i en pressemeddelelse.

På Krak.dk kan man hurtigt zoome ind på matrikelgrænserne for ens måske nye hjem - eller se nærmere på naboernes grunde, hvis man blot er nysgerrig på nabolaget.

Hjælp til huskøberne

Ifølge pressemeddelelsen bliver matrikelkortene præsenteret oven på Kraks luftfotos, så det også er muligt at se, hvor bygninger for eksempel er placeret. Og det kan være en fordel  for folk, der overvejer at købe et hus, hvis man spørger kommunikationschef i Eniro Danmark, Kristoffer Apollo.

- Du kan have behov for at tjekke matrikelgrænsen ved eksempelvis huskøb. Som potentiel husejer vil du gerne have overblik over, hvor grunden går til, og hvordan den ligger i forhold til naboerne, udtaler Kristoffer Apollo i pressemeddelelsen og fortætter:

- At opfylde de behov falder fint i tråd med vores ambition om at have Danmarks bedste kort, og derfor har vi gjort matrikelkortene gratis tilgængelige på Krak.dk, afslutter han.

Det er Eniro Danmark, der står bag Krak, som er Danmarks største lokale søgetjeneste.

I pressemeddelelsen understreger Krak dog, at matrikelkortene ikke kan bruges til at afgøre eventuelle tvister mellem naboskellet mellem grunde. Kristoffer Apollo forklarer, at matrikelkortene kun er vejledende, og de er indhentet fra Geodatastyrelsens matrikelregister.

Sådan gør du

  • Gå ind på http://map.krak.dk, og søg efter den adresse, du gerne vil tjekke
  • Vælg ’Matrikler’ i menuen i højre side af kortet
  • Brug zoomtasterne i bunden af skærmen til at zoome ind og ud

Du kan få flere data (matrikelnummer og areal) ved at klikke på den enkelte matrikel