¨

Fik besked på at tisse i bleen

En 97-årig kvinde fik at vide, at hun bare kunne tisse i sin ble. Det var beskeden fra hjemmeplejen i Ringsted, da kvinden i går morges brugte sit nødkald for at bede om at komme på toilettet.

"Din ble er så stor, at du bare kan tisse i den". Sådan lød beskeden fra en hjælper i Ringsted Kommune til den 97-årige Nora Prehn, da hun skulle på toilettet og derfor brugte sit nødkald. Det fortæller P4 Sjælland.

Siden Nora Prehn brækkede sin arm for 14 dage siden, er hun blevet kastet rundt i systemet.

Først blev hun sendt til Slagelse sygehus, så til Holbæk og inden aften landede hun hjemme i sin seng i lejligheden i Ringsted. Det fandt hjemmeplejen for utrygt så hun blev sendt videre til en akut plejehjemsplads.

Da Nora Prehn lige havde fået det godt og følte sig tryg, fik hun besked på, at nu skulle hun udskrives fra plejehjemmet. Og det er til trods for, at Ringsted kommune allerede for ni måneder siden vurderede at Nora Prehn var så dårlig at hun skulle have en plejehjemsplads.

- Det er forfærdeligt - der er jo ingen fremtidsudsigter. Når man er næsten 97 år skulle man så ikke have lov at få lidt ro? Jeg frygter hun dør af det her, siger Nora Prehns veninde Ellen Larsen.

Tirsdag kom socialudvalgsformanden i Ringsted Hanne Hyldgård på banen:

- Nora Prehns praktiserende læge besøger hende i eftermiddag. Så må han vurdere, om hun skal på sygehuset, for vi har ingen plejehjemsplads til hende.

Hanne Hyldgård vægrer sig også ved at tro på, at Nora Prehn har fået besked på at tisse i bleen:

- Hun bruger flittigt nødkaldet, så det kan jeg næsten ikke forestille mig, siger hun til P4 Sjælland.

Noras veninde Ellen Larsen, siger at der kun kom én hjælper, selv om det kræver to, når hun skal hjælpes på toilettet.

- Så det er rigtigt - hun fik besked på at hun bare kunne tisse i bleen. Det er uværdigt når man hele sit liv har holdt sig selv ren og pæn, slutter Noras fortvivlede veninde, der besøger hende flere gange dagligt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App