Fem lommetyve anholdt i Vordingborg

Det var ikke de østeuropæiske lommetyves store dag, da en lille bande bestående af fire kvinder mellem 16 og 28 år sammen med en 19-årig mandlig chauffør havde udvalgt Vordingborg som udgangspunkt for deres kriminelle aktiviteter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikommissær Finn Christiansen, Vordingborg, oplyser, at en årvågen politimand ved godt 13-tiden tirsdag i uniform, men i sin private bil, var på vej mod Vordingborg med et par dna-prøver, da han på landevejen observerede et køretøj med bulgarske nummerplader, skriver Sjællandske.

Politimanden fulgte efter bilen. Køretøjet standsede bag Fakta i hjertet i Vordingborg, hvor de fire kvinder steg ud, delte sig i to hold, og efter en kort rådslagning bevægede sig mod Algade. Politimanden tilkaldte forstærkning, men efter mindre end fem minutter var kvinderne tilbage og klar til afgang. Politimanden gik derfor i aktion og anholdte selv de fem mistænkte personer, som han kort efter kunne overdrage til de nu fremmødte kolleger.

Politimanden havde bemærket, at en af kvinderne havde kastet noget ind under nogle parkerede biler. Det viste sig ganske rigtigt at være et par tegnebøger med henholdsvis 4.500 kr. og 700 kr., som umiddelbart forinden var nappet fra to intetanende Vordingborg-damer på indkøb i Fakta.

De fem lommetyve erkendte tyveriet på politigården i Vordingborg og blev herefter hjulpet til Tysklands-færgen i Rødby - i alt 12.000 kr. fattigere. Foruden de samlede 5.200 kr. i tegnebøgerne måtte tyveknægtene aflevere deres aktuelle formue på 6.800 kr. som bøde til den danske stat.

- Normalt er bøden for at stjæle 5.200 kr. det dobbelte, altså godt 10.000 kr. Men vi valgte af få dem sendt afsted hurtigst muligt, fastslår politikommissær, Finn Christiansen til Sjællandske.