¨

Fem gange så mange sigtes for menneskesmugling

Foto: TV ØST

Der blev sigtet personer i 80 sager om menneskesmugling sidste år mod 15 sager i 2013. Ofte er de velorganiserede, lyder det fra Sydsjællands og Lollands Politi

Menneskesmuglere strømmer ind over de danske grænser med illegale flygtninge. Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der sidste år blev sigtet personer i 80 sager om organiseret menneskesmugling, der kan give otte års fængsel.

Til sammenligning var der 15 sager i 2013, skriver metroxpress.

- Hen over sommeren sidste år hørte vi fra vores internationale politisamarbejde Europol om en stor stigning i menneskesmugler-sager. Fra september begyndte vi derfor en koordineret indsats, og vi har allerede som følge af den ekstra indsats fået et stort antal domme,« siger Jesper Beuschel, leder af gruppen mod menneskesmugling hos Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).

Dødens købmænd

En af de politikredse, der mærker det stigende problem, er Københavns Politi, der havde én straffesag i 2010 og 18 sager sidste år.

- De betaler menneskesmuglere for at komme fra Mellemøsten og rejser ind via Tyrkiet og Grækenland. Vi støder oftest på dem i internationale tog fra Italien og Tyskland, siger vicepolitiinspektør Tom Struve, leder af afdelingen for special- og udlændingekontrol.

Politiet har på landsplan haft yderligere 123 sager om menneskesmugling efter en mildere paragraf sidste år, hvilket er 30 mere end i 2013.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi, der patruljerer den danske grænse, blev i alt 82 menneskesmuglere sigtet i 2014, mens Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lige nu efterforsker en stor sag om menneskesmugling, hvor flere personer har stået for mindst 10 smuglerture.

- Flere af vores sager er meget velorganiserede. Det er tydeligt, at det her er dødens købmænd, der kun går op i indtjeningen, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App