Fem fængslet for røverier

Et usædvanligt langt grundlovsforhør endte med, at fem personer røg i arresten i Nykøbing Falster. Sigtelsen lyder på røverier mod pengeinstitutter. Det fortæller Ritzau.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der blev debatteret til den helt store guldmedalje, da fem formodede røvere onsdag skulle en tur for dommeren i Nykøbing Falster. Hvad snakken præcis gik ud på vides ikke, da grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre.

Mændene sigtes for to røverier mod pengeinstitutter i Nærum og Nørre Alslev, men politiet mistænker dem for yderligere to røverier i Herfølge og Nordsjælland.

Efter næsten ni timers grundlovsforhør blev alle fem varetægtsfængslet i 16 dage, oplyser Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Mændene er i alderen 17-25 år, og de blev anholdt i en aktion tirsdag på adresser i København og Nordsjælland. Politiet oplyste i kølvandet på anholdelserne, at man under ransagninger havde sikret sig en del effekter, som bestyrkede mistanken mod de sigtede.

Det første af røverierne skete den 21. september mod Danske Bank i Nærum, hvor maskerede mænd truede personalet med en kniv. Det andet fandt sted to måneder senere i Nordeas filial i Nørre
Alslev Langgade.