Fem danske søfolk nu gidsler på femte uge

De danske søfolk er nu på femte uge gidsler om bord på Nakskov-fragtskibet "Danica White". Det er en stor belastning, fordi de er sat ud af spillet, siger psykolog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Magtesløsheden plager de fem danske søfolk, der nu på femte uge er gidsler ombord på Nakskov-skibet "Danica White" ud for Somalias kyst. Og den plager deres familier. Det mener chefpsykolog Anders Korsgaard på Rigshospitalets Krisepsykologiske enhed.

- De er udsat for en meget stor belastning, og de føler sig magtelsøse. De er sat ud af spillet og kan ikke forstå, at dem, der forhandler, ikke bare udbetaler løsesummen med det samme, så gidslerne kan komme hjem, siger Anders Korsgaard til Ritzau.

Chefpsykologen udtaler sig på baggrund af erfaringer fra tidligere kidnapninger, hvor gidsler har været tilbageholdt i længere tid.

- Jo længere tid, der går, des mere frustrerede, fortørnede og forbitrede bliver de. Og de tvivler på, hvad rederiet og myndighederne gør for at få dem fri. De frygter at blive glemt. De kan ikke følge med i, hvad der sker, og de kan ikke vide, hvad der foregår bag linjerne, siger Anders Korsgaard.

Skibet blev kapret den 1. juni. Rederiet H. Folmer og Co og Udenrigsministeret er tavse, sagen er fortsat mørklagt.