FCV-spiller tror på overlevelse efter sejr

Hos oprykkerne fra FC Vestsjælland er man nu begyndt at tro på endnu en sæson i Superligaen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Træner Ove Pedersen har sit eget lille pointregnskab, og det siger, at FC Vestsjælland skal have seks point i de sidste fem kampe for at føle sig sikker på, at holdet også i næste sæson skal slå sine folder i Danmarks bedste fodboldrække. 

I spillertruppen er man begyndt at ane optimisme efter søndagens 1-0-sejr over OB. Rasmus Festersen tror på, at han og holdkammeraterne klarer frisag. 

- Det gør jeg. Jeg er rimelig fortrøstningsfuld. Især efter tre point imod OB.

- Efter denne spillerunde kan der være fem point til stregen, og så tror jeg faktisk kun, at vi skal bruge fem point mere i de sidste fem kampe for at overleve, siger han. 

Sejren har givet vestsjællænderne et forspring på fem point ned til nærmeste konkurrent under stregen, der dog har mulighed for at formindske forspringet i deres respektive kampe 2. påskedag. 

- Hvis Viborg og Sønderjyske sætter point til, så kan sejren over OB vise sig at blive rigtig vigtig, siger Rasmus Festersen. 

Den udmelding er holdets træner enig i.

- Vi står selvfølgelig godt nu med 32 point. Der skal minimum to sejre mere til i denne turnering. Så to sejre i fem kampe, så er vi i hvert fald tæt på. Det er vores ambition at hente to sejre i de sidste fem kampe, siger Ove Pedersen. 

Hvis det lykkes at sikre endnu en superligasæson, så skulle der gerne hentes forstærkninger ind til et FC Vestsjælland-mandskab, der tæller en håndfuld spillere uden Superliga-erfaring før denne sæson. 

- Jeg håber da, at det er tilladt at forstærke holdet. Jeg har set en udmelding fra vores klubejer nede i Spanien om, at vi ikke skal ligge i bunden næste år. Sådanne udtalelser forpligter, siger Ove Pedersen. 

/ritzau/