¨

FC Vestsjælland-træner tilfreds

Foto: TV ØST

Superliga-oprykkerne kan gå på juleferie på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Oprykkerne fra FC Vestsjælland er sikre på at overvintre på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Træner Ove Pedersen godkender også efterårssæsonen i Superligaen, men han mener spillet har berettiget til mere end 21 point i 18 kampe.

- Spillemæssigt har vi præsteret godt. Præstationerne er bedre end pointhøsten, og heldigvis for det, for så venter der flere point.

- Vi kiggede ikke på os selv, som andre gjorde, da turneringen startede. Vi kiggede på at vi ville blive i Superligaen, og det krævede det antal point, som vi har nu. Så pointhøsten er godkendt, men ikke mere end det, siger Ove Pedersen.

Han har fuld tiltro til, at holdet overlever i Superligaen.

- Hvis ikke man tror på sit eget hold, hvem pokker skulle så gøre det?

Trods en lang sæson kunne FC Vestsjælland sagtens have kørt på nogle uger endnu.

- Vi har ikke brug for vinterpausen. Der er masser af god energi ude på banen, selv om det selvfølgelig har været et langt år med tilvænning til Superligaen, siger den rutinerede træner.

Holdets midtbanespiller Morten Bertolt godkender lige som cheftræneren efteråret.

- Jeg synes, vi har vist, at vi kan matche alle. Overordnet har vi præsteret godt i efteråret, og vi har fået flere point, end nogen havde forventet på forhånd.

- De andre hold har skrabet ligeså mange point til sig, så det bliver en meget lang og tæt sæson, siger Morten Bertolt.

FC Vestsjælland må gå til vinterpause med to 0-1-nederlag i bagagen. Det seneste kom lørdag mod FC København i en kamp, hvor Ove Pedersen følte, at hans mandskab godt kunne have hentet et point.

- Det er bittert, for der lå point til os i kampen, selv om det er fortjent, at FCK vinder set på chancer. Vi mangler at skabe chancer, men alt andet gør vi godt.

- Jeg ærgrer mig selvfølgelig over, at vi havde fået kampen over på vores præmisser, og de så scorer på en standardsituation. FCK kunne ikke skabe noget i åbent spil, indtil vi åbner op efter deres mål.

- Der er fem af vores spillere i dag, der spiller deres første halvsæson i Superligaen, så jeg kan ikke være utilfreds. De leverer en rigtig god kamp på mange parametre, siger Ove Pedersen.

I den første kamp i foråret tager FC Vestsjælland imod Sønderjyske i, hvad der ligner en nøglekamp i Superligaens bundstrid.

 

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App