FC Roskilde dropper sag mod tilskuer

FC Roskilde dropper sit erstatningskrav mod den 22-årige fodboldtilskuer, der løb på banen i Roskilde Idrætspark og sprøjtede tåregas i ansigtet på modstanderholdets målmand. Det kan simpelthen ikke betale sig, skriver Dagbladet Roskilde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

FC Roskilde opgiver sit erstatningskrav mod den 22-årige mand fra Roskilde, som lørdag den 9. juni løb ind på banen i 2. divisions-opgøret mod Lolland-Falster Alliancen i Roskilde Idrætspark og overfaldt gæsternes målmand med en tåregasspray.

Den 22-årige blev i går idømt 60 dages fængsel ved Retten i Roskilde for grov vold, og i den forbindelse havde FC Roskildes sportschef Jesper Sommer et erstatningskrav med på 5000 kroner - svarende til den bøde, som Dansk Boldspil Unions bestyrelse har givet klubben.

Dommer Tove Horsager ønskede dog ikke at tage stilling til erstatningskravet og henviste i stedet FCR til en civil retssag. Men det bliver der ikke noget af, lyder det fra formanden for FCR's bestyrelse, Carsten Wickmann.

- Vi dropper retssagen. Sagsomkostningerne vil jo overstige det, vi vil have i erstatning, siger han. En afgørende faktor er også, at DBU's bestyrelse i tirsdags mildnede disciplinærudvalgets dom, så FC Roskildes bøde blev halveret fra 10.000 til 5000 kroner, og at holdet ikke længere skal spille sin første hjemmekamp i den kommende sæson i 2. division øst uden tilskuere.

- I tirsdags stod vi til at miste mellem 35.000 og 50.000 kroner, men nu er det kun 5000, der er tale om, siger Carsten Wickmann, som er godt tilfreds med DBU's afgørelse.

- Det er rigtigt godt for dansk fodbold. Tilskuerne skal jo ikke kunne spekulere i, at de kan afgøre kampene ved at løbe på banen. Vi har set nogle utroligt kedelig tendenser på det seneste, og jeg er glad for, at DBU er begyndt at diskutere, hvordan de kan hjælpe klubberne. Vi har selvfølgelig ansvaret som arrangører, men vi kan jo ikke bure folk inde på stadion, siger FCR-formanden.

Carsten Wickmann håber, at der med gårsdagens dom er sendt et klart signal om, at tilskuerne skal holde sig uden for de kridtede streger på fodboldbanen.- Jeg håber, det får

folk til at tænke sig om. Hvad har han egentlig opnået, andet end at få hele fodbold-danmark imod sig? siger han.Selv om sagen set med FC Roskildes øjne nu er helt afsluttet, slipper den

22-årige mand dog ikke fra at høre fra klubben.

- Vi sender ham et pænt brev om, at han ikke er ønsket i Roskilde Idrætspark. Men vi regner nu heller ikke selv med, at han er interesseret i at komme på stadion efter det, der er sket, siger Carsten Wickmann.