Faxe-rytter blandt verdens bedste

Italieneren Alessandro Ballan vandt søndag VM i landevejscykling. Danske Matti Breschel viste flot kørsel og vandt bronzemedaljen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Glem alt om favoritterne Paolo Bettini og Oscar Freire. De største favoritter til at vinde verdensmesterskabet var slet ikke med i finalen, da landevejsløbet i italienske Varese skulle afgøres.

Italieneren Alessandro Ballan snød alle de store favoritter og blev verdensmester, da han uimodståeligt stak af med godt en kilometer til mål.

En mindre udbrydergruppe stak af på sidste omgang og kom samlet til mål. De store favoritlande Italien, Belgien og Spanien vågede over hinanden i hovedfeltet og var tilsyneladende mest interesseret i at afgøre sagerne på sidste omgang eller i en massespurt.

Danskerne Chris Anker Sørensen og Matti Breschel viste begge flot kørsel, da det hele skulle afgøres. Breschel rørte alvorligt på sig kort inden sidste omgang, da Team CSC Saxo Bank-rytteren kom med i et mindre udbrud. Men den stærke sprinter, der vandt sidste etape i Vuelta a España, lod alligevel til at køre taktisk og spare kræfterne til en eventuel massespurt. Her var der dog ikke kræfter til at hente Ballan, men en bronzeplacering blev det til.

Damiano Cunego blev toer og fuldførte dermed den italienske triumf.

ritzau/