Faxe betaler kæmpe erstatning

Lodsejer i Faxe har nu fået medhold i, at den gamle Fakse Kommune betalte ham alt for lidt for den jord, som kommunen eksproprierede for at lave byggegrunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lodsejer i Faxe har nu ad to gange fået medhold i, at den gamle Fakse Kommune betalte ham alt for lidt for den jord, som kommunen eksproprierede for at lave byggegrunde.

Det skriver Dagbladet Køge.

Den såkaldte overtaksations-kommission har nu hævet prisen på jorden fra det oprindelige beløb på 29 kroner pr. kvadratmeter til 70 kroner, og det giver en erstatning på godt to millioner kroner, som lodsejeren Hans Jacob Larsen er glad for, omend det har været en lang kamp, fortæller han.

Når forskellen i pris pr. kvadratmeter er så stor, skyldes det at kommunen dengang vurderede, hvad man kunne sælge grundene for og skønnede, at det ville løbe nogenlunde rundt, hvis man betalte Hans Jacob Larsen 29 kroner pr. kvadratmeter. Grundene skulle ifølge borgmester René Tuekær (Borgerlisten - Liste Å) og de øvrige politikere kunne sælges, så alle - også førstegangs-købere - kunne få en chance for at komme ind på boligmarkedet. Og det har aldrig været meningen, at kommunen ville tjene på salget af grunde, siger han

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere