Farlige veje

Det står skidt til med vejene i Kalundborg Kommune. Det giver især problemer for cyklisterne, og kommunen kan ikke længere forsikre sig mod uheld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Huller og ujævnheder i vejene kender cyklisterne alt for godt til i Kalundborg.

- Man hopper og danser på cykelstien, så jeg vælger at køre ude på vejen, fortæller Bjarne Madsen.

I kommunens tekniske udvalg er man godt klar over, at de dårlige veje giver problemer - især for cyklisterne. Vejene i Kalundborg Kommune er, ifølge udvalget, ikke blevet vedligeholdt tilstrækkeligt de senere år - hverken i de tidligere små kommuner eller i den nye storkommune.

- Når kommunerne er presset, så vil man hellere skære på vejbudgettet end på de bløde områder som børnepasning og ældre, siger næstformand i teknisk udvalg, Jørgen Frisk (Soc.dem). 

Faktisk er vejene i så ringe stand, at forsikringsselskaberne ikke længere vil betale til væltede cyklister. Med den manglende vedligeholdelse kan kommunen altså ikke forsikre sig mod uheld. Med godt 10 sagsanlæg det seneste halve år kan det blive meget dyrt for kommunen.

Teknisk udvalg vurderer at der skal bruges omkring 20 millioner kroner om året til vejene. I år er der sat 5 millioner kroner af på budgettet. I Kalundborg Kommune er der nu omkring 1000 kilometer vej at vedligeholde. Teknisk udvalg appellerer nu til byrådet om at finde nogle ekstra millioner.