Farlig parasit rammer hunde

Hunde ejere skal passe på. En alvorlig parasit breder sig hurtigt. Den franske hjerteorm som den hedder, er blevet almindelig i regionens hunde. I de værste tilfælde er den dødelig

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre gange i år er dyrlæge Laila Stubkjær stødt på den Franske Hjerteorm i en hund. Hundene blev efter behandling raske, men sygdommen er alvorlig. Hvis hunden behandles for sent, dør den, for de ca 2 cm lange orme bor nemlig i blodkarrene i hjerte og lunger.

- Det folk skal holde øje med er hoste, at hunden bliver sløv og generelt opfører sig mærkeligt, det fortæller dyrlæge Laila Stubkjær

På Landbohøjskolen, har man kendt til parasiten, Fransk Hjerteorm i ca tyve år, men de sidste år har man set den sprede sig hurtigt. Sygdommen har spredt sig med rævene, i dag anslår man at 75 procent af de sjællandske ræve bære rundt på dem. Farlig for hunde bliver den først, når en hvilken som helst snegl spiser rævens afføring og hunden så spiser sneglen.

- Man kan ikke slå alle snegle og ræve ihjel, så det folk kan gøre er at holde øje med deres hunds afføring, og så prøve og sørge for at den ikke spiser svampe. Det siger Pia Webster fra landbohøjskolen.

Parasitten kan bekæmpes i hunden, men forskerne regner ikke med at kunne bekæmpe spredningen foreløbig - så hvis hunden skal beskyttes, er det i hør grad op til folk selv.