Farlig flugtfange er anholdt

Den 43-årige Wisti Jørgensen er tilbage på Psykiatrihospitalet i Dianalund. Han blev lørdag fanget af politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For anden gang inden for blot to måneder er den 43-årige Wisti Jørgensen blevet pågrebet af politiet. To gange er han stukket af fra Psykiatrihospitalet i Dianalund, men begge gange, senest lørdag klokken 13.50, fik politiet fat i ham.

- Han blev genkendt et sted i Odsherred, og vi anholdt ham uden dramatik, fortæller den vagthavende ved politiet i Holbæk.

Wisti Jørgensen tog flugten i mandags sammen med en 19-årig mand, da de var på gårdtur på Psykiatrihospitalet. Et hold intetanende håndværkere åbnede døren til hospitalets gårdareal, og de to mænd øjnede straks chancen for at stikke af.

Den 19-årige nåede blot en enkelt dag ude i det fri, inden politiet fandt ham på bopælen.

Politiet måtte ligeledes i marts ud og lede efter den 43-årige flugtfange, da han første gang stak af fra hospitalet. Han havde på daværende tidspunkt siddet indespærret i knap en måned efter en skudepisode i Nykøbing Sjælland.

Wisti Jørgensen havde affyret 18 skud om ørene på tre personer i en lejlighed, deriblandt sin veninde. Hver gang hun sagde et ord, skød han tæt forbi hende. I stedet for en celle blev han anbragt på et hospitals lukkede afdeling for psykiatriske patienter.

Politiet betegner Wisti Jørgensen som farlig for sine omgivelser, hvis han ikke er medicineret. Han er søn af den tidligere såkaldte rockerkonge Niels Frederik Jørgensen fra Odsherred, der for godt 20 år siden blev dræbt af sine to koner.