Fåreavler afviser kritik

En fåreavler afviser, at han vanrøgter sine dyr. I går fandt politiets ellers døde og afkræftede dyr på hans ejendom - men der er tale om syge dyr, der er isoleret, og det foregår under dyrlægekontrol

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiets eftersforskning viser, at der ikke er noget at komme efter, hos en fåreavler, der ellers var under mistanke for vanrøgt.

Efter et tip besøgte politiiet en lade sent på dagen i går. En tilkaldt dyrlæge vurderede, at der var tale om grov mishandling af besætningen. Der var flere døde dyr i laden. Men i dag viser det sig, at laden benyttes som internat for syge får fra en meget stor besætning, og at det foregår under dyrlægekontrol.

-Der er ingen grund til at skride ind nu og her, og der foregår intet dyrværns-etisk forkert. Laden er indrettet som dyreinternat for de syge dyr, siger politiassistent Per Jacobsen fra Midt og Vestsjællands politi.

Politiet vil dog undersøge nærmere, om fåreavleren passer sine får som han skal, og om dyrene får nok vand. Det sker efter naboer har kritiseret fåreavlerens behandling af dyrene.