Får ny chance

Mand fra Rødby får genoptaget ønsket om familiesammenføring med sin thailandske kone. Minister anerkender kritik fra ombudsmanden i sagen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Philip Balmer fra Rødby, som ikke kunne få sin thailandske kone til Danmark, får nu sin sag realitetsbehandlet i Udlændingeservice. Det oplyser integrationsminister Birthe Rønn Hornbech ifølge Ritzau.

Philip Balmer har fået en ny vejledning, efter at ombudsmanden kritiserede den vejledning, som parret fik i første omgang.

Da parret i første omgang var blevet nægtet familiesammenføring af Udlændingeservice, skrev Philip Balmer i februar i år i et brev til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, at han som en alternativ løsning var parat til at flytte til Tyskland for at få sin thailandske kone til Danmark. Han spurgte direkte ministeren, om det var en mulighed.

I sit svar til Balmer nævner ministeriet intet om EU-reglerne. Tværtimod anviser ministeriet en række andre muligheder, som parret ifølge ombudsmanden slet ikke kan bruge.

- Samlet set er det min opfattelse, at ministeriet ikke over for jer har opfyldt sin vejledningspligt. Det finder jeg kritisabelt, fastslår ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen i sin skriftlige afgørelse til parret.

Minister Birthe Rønn Hornbech beklager, at parret ikke fik ordentligt vejledning, og hun tager kritikken fra ombudsmanden til sig.

- Vi tager den til os, fordi den er meget konkret, siger hun.