¨

Får har hærget kirkegård i flere år.

Foto: TV ØST

En fåreflok har gennem flere år generet beboere i byen Ulstrup. Dyrene flygter fra folden og gnasker løs af dekorationerne på byens kirkegård.

Graver Gunner Knudsen er ved at være træt af fårenes udflugter.

- Det er jo ikke sjovt for de pårørende at se gravstederne blive ødelagt, så det bryder de sig jo ikke om, forklarer han.

I går brød fårene ud igen, og Gunner Knudsen har også lagt mærke til noget andet på naboens mark.

- I den seneste tid har der ligget nogle døde får dernede.

Sonja Just er dyreværnskonsulent, og hun mener at se tydelige tegn på, at dyrene misrøgtes. Blandt andet fordi de ikke får nok mad. Og derudover er det forbudt at lade døde dyr ligge og flyde, mener hun

Sagen fik i dag Politiet til at endnu engang at komme på besøg, for at tjekke dyrenes forhold. Der var dog ikke tegn på, at ejeren ligefrem mishandler dyrene.

- Vi var ude for at tjekke det sammen med en medarbejder fra Fødevareregion Sjælland, og der var ikke umiddelbart tegn på vanrøgt, siger vicepolitikommissær Dan Warming fra Kalundborg Politi.

Sonja Just mener, at politiet meget tidligere skulle have gjort noget for at forhindre problemerne i at udvikle sig. Men der er bare ikke ret meget man kan gøre i sådan en sag, lyder politiets forklaring.

- Vi kan godt sigte ham og give ham en bøde hver gang, men vi kan ikke forbyde ham at have dyrene på det her grundlag, siger Dan Warming.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App