Far frifundet - søn udvist

Faderen er frifundet og slipper for udvisning, mens hans 20-årige søn skal halvandet år i fængsel og derefter udvises af Danmark - med indrejseforbud i de efterfølgende 10 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sådan lød dommen i retten i Næstved tirsdag, da den meget lange retssag mod far og søn, der oprindeligt er fra Tyrkiet, men i flere år har boet i Dianalund, fandt sin afslutning. Det skriver Sjællandske.

De to var begge tiltalt for at have knivstukket den 20-åriges 40-årige fætter i et klammeri på Butikstorvet i Dianalund i august sidste år. Angiveligt på grund af et økonomisk mellemværende.

Det springende punkt
I retssagen har der været ført adskillige vidner, men det springende punkt i retssagen for forsvarsadvokaterne har hele vejen igennem været, at den 40-årige fætter, der selv slog løs med en kølle, på intet tidspunkt har været tiltalt for sin del af volden, fordi politiet ved en fejl ikke fik forkyndt for den 40-årige i tide.

De to forsvars-advokater, Jane Ranum og Harry Tschernja, mener, at politiet i det hele taget har begået flere
fejl under denne sag, skriver Sjællandske. 

Dommen ankes
Derfor er Jane Ranum, der er advokat for den 20-årige, da heller ikke tilfreds med afgørelsen i Retten i Næstved.

- Det er en hård og uretfærdig dom, og den vil naturligvis blive anket til Landsretten. Domsmandsretten var da overhovedet heller ikke enig. Der var dissens hele vejen igennem. Både hvad angår længde af fængselsstraf, udvisning eller ej samt frifindelse af faderen eller ej, siger Jane Ranum. 

Jane Ranum vil også i Landsretten holde fast i, at den 20-årige blev overfaldet af fætteren og derfor alene handlede i nødværge den eftermiddag i august sidste år.

Mere om sagen:
Kritik af politiet i knivstikkersag
"Mangelfuld" og "stærkt subjektiv". Sådan lyder kritikken af politiets indsats i sagen om et blodigt slagsmål ved Dianalund-Centret den 7. august sidste år, hvor en 40-årig mand var tæt på at dø efter at have fået flere knivstik i mave, bryst og ryg.
Netnyhed fra 2008-05-23 14:52:00

Løsladt er anholdt igen
En 42-årig mand fra Dianalund er blevet anholdt, efter en mand tirsdag blev stukket ned foran torvet i Dianalund. Manden har tidligere været anholdt i sagen.
Netnyhed fra 2007-08-10 15:06:00

Opgør i pizza-miljø
40-årig mand blev onsdag fængslet efter knivopgør i Dianalund. Han blev selv såret ved knivstikkeriet.
Netnyhed fra 2007-08-08 18:34:00

Stukket ned på parkeringsplads
En 40-årig mand var i livsfare efter, at han tirsdag eftermiddag blev stukket flere gange med en kniv under et slagsmål i Dianalund.
Netnyhed fra 2007-08-08 07:51:00

/ ritzau /