¨

Far fængslet for incest og drab på spædbarn

Foto: TV ØST

I sagen fra Odsherred blev to mænd fra Nordvestsjælland i dag varetægtsfængslet for et årelangt sexmisbrug af den enes datter. Begge sigtes også for at have brækket nakken på det barn, datteren fødte.

De to mænd blev lørdag fremstillet i et grundlovforhør i Roskilde, hvor de begge blev varetægtsfængslet i godt tre uger. De nægter sig skyldige.

Begge er sigtes for at have haft flere samlejer med den enes datter. Hun blev gravid omkring 2005, fremgår det af den sigtelse, som anklageren har oplæst i retten.  Desuden beskyldes de to mænd for i fællesskab at have slået det barn, som kvinden fødte, ihjel.

Det skal være sket ved, at mændene brækkede nakken på babyen.

Det er Odsherred Kommune, som for nylig anmeldte den usædvanlige sag om det flere år gamle drab på spædbarnet til politiet.  Derefter har politiet med bistand af arkæologer og andre forsøgt at finde rester af liget på en grund cirka 10 kilometer syd for Nykøbing Sjælland.

Politiet hævder, at der skal være tale om "adskillige samlejer" fra 1990 og frem til 2005.  Da datteren blev gravid, gav mændene hende svangerskabsforebyggende medicin, lyder politiets påstand. Men alligevel var hun i stand til at føde et levedygtigt barn.

De to mænd blev anholdt fredag, og flere andre personer i familien er også blevet afhørt af politiet. Kvinden selv skulle altså være uden for mistanke.

Politiet begyndte i mandags at undersøge en 900 kvadratmeter stor ubebygget grund ved Egebjerg og politiets teknikere fik hjælp af Beredskabsstyrelsen for at få ryddet krat af vejen.

Brugen af arkæologer har lige fra starten vist, at det var meget små beviser, som politiet håbede at finde.

06:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App