¨

Far anholdt for kidnapning af søn

Foto: TV ØST

Onsdag eftermiddag blev en mand fra Holbæk pågrebet og tilbageholdt af politiet, da han i halvandet år har holdt sig skjult med sin søn i Sverige.

En 8-årig dreng har i cirka halvandet år været bortført af sin egen far, men onsdag eftermiddag blev faren anholdt på motorvejen ved lufthavnen i København efter passage af Øresundsbroen.

Den 45-årige mand, der er fra Holbæk, kom kørende i sin efterlyste arbejdslastbil, der tilhører en dansk vognmand, og det var på baggrund af oplysninger fra svensk politi, at den danske patrulje kom på sporet af ham.

Anholdelsen skete klokken cirka 15.06.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Ukendt adresse i Sverige

I bilen sad også den efterlyste søn, som igennem en længere periode har levet med sin far på en formentlig ukendt adresse i Sverige.

Efter anholdelsen blev sønnen overgivet til de sociale myndigheder i Holbæk Kommune med henblik på en snarlig genforening med moren.

I dag, torsdag, klokken 13 bliver den anholdte mand fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holbæk. Han sigtes for at have ført sønnen ud af landet uden samtykke fra moderen og derigennem fratvunget hende forældremyndigheden over deres fælles søn. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App