Får 600 kroner efter stormflod

Trods omfattende ødelæggelser efter stormfloden i november får en kioskejer i Onsevig kun tilbud om småpenge i erstatning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trods omfattende ødelæggelser efter stormfloden i november får en kioskejer i Onsevig kun tilbud om småpenge i erstatning.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende

Vinnie Pedersen, bestyrer af Onsevig Havnekiosk, var chokeret over det syn, der mødte hende efter stormfloden i november: Kiosken var fyldt med mudder og tang. De elektriske redskaber var ødelagt, og vandet havde stået 30 centimeter højt i køkkenet.

- Jeg havde mest lyst til at pakke og rejse min ve, fortæller hun

Efter nogle hårde måneder, hvor frivillige har hjulpet med rengøring, istandsættelse og reparation, åbnede kiosken alligevel Storebededag.

Tilbage står det økonomiske.

- Som det ser ud nu, får jeg måske 600 kroner af Stormflodsrådet. Men jeg tager ikke imod almisser, fastslår Vinnie Pedersen.

De hårde hvidevarer, der var nyindkøbt sidste år, blev alle ødelagt.

- Men Stormflodsrådet siger, at vi ligger på et udsat sted. Derfor fordobler de selvrisikoen til 10.000 kroner, og så bliver der ikke meget tilbage. Selvfølgelig er stedet udsat. Det ER jo en havnekiosk, men er ikke alle, som blev ramt af stormfloden, udsat placeret, spørger Vinnie Pedersen.