Fandt 300 døde dyr

Forfærdelig dyremishandling på gård ved Fuglebjerg. Hest død af tørst og blodtab og flere krybdyr døde af sult. Ejeren er forsvundet fra ejendommen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ung mand gjorde onsdag eftermiddag et makabert fund i Fuglebjerg. På en mark lå en udsultet hest og senere skulle det vise sig, at der lå flere hundrede døde dyr på ejendommen. 

Billeder fra ejendommen:

Dyrenes beskyttelse, politi og Falck kom til ejendommen.

- Oppe på en mark ser de en pony, som har mistet begge klove, fordi den har siddet fast i noget hegn, siger Marius Schmidt, kredsformand i Dyrenes beskyttelse.

Han vurderer, at hesten delvis er død af blodtab, da hovene er skåret af og delvist af sult.

Inde i et stuehus og andre tilhørende bygninger var der ca. hundrede terrarier med omkring 300 døde dyr - alle døde af sult mener Dyrenes Beskyttelse.

- Det her er jo dyremishandling i klasse et. Der var firben, skægagamer og der var en død leguan og der var mange indtørrede dyr, det må have været en frygtelig død at lide, siger Kennet Brauner, Dyrenes Beskyttelse. 

Ud over de dyr var der mange slanger, skildpadder, edderkopper og andet krybdyr.

Ca. 30 dyr har dog overlevet, det var mest slanger, men også skildpadder, fugleedderkopper og en chinchilla.

Om der er giftige edderkopper i terrarierne ved dyrenes beskyttelse endnu ikke.

Folk i området har ikke set ejeren i 1,5 til 2 måneder og det lykkes i dag ikke for politiet at komme i kontakt med ham. De få overlevne dyr tager dyrenes beskyttelse sig nu af

Hvilken straf ejeren kan forvente, kan politiet ikke sige noget om.