Familier frygter drabsmand

Selvom den tidligere FN-soldat André von Wowern i dag blev dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid er han fortsat frygtet i Brandstrup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi frygter han han kommer ud efter kort tid og igen kommer til at gå i blandt os, siger Jeanette Booth, der er søster til den mand, André von Wowern skød i maven og som længe svævede i livsfare.

Grunden til at familierne i Brandstrup frygter hurtig løsladelse er at André von Wowern i dag er erklæret rask ved en mentalundersøgelse. Derfor har familierne svært ved at se, hvor længe det giver mening at holde ham indespærret på en institution for sindslidende kriminelle.

- Der er jo ikke rigtig nogen form for behandling eller medicin de kan give ham for at ændre hans sindstilstand, når han er erklæret rask, og vi frygter at hans sindstilstand er den samme som dengang han slog Thomas ihjel og skød min bror i maven, siger Jeantte Booth.

Dommen betyder at André von Wowern nu skal sidde indespærret på en sikret institution indtil læger og dommere vurderer, at han ikke længere er til fare for andre. Om seneste fem år skal hans sag vurderes igen for en retsstol, men der er ikke noget loft på, hvor længe han kan blive siddende. 

Statsadvokaten, der er anklager i sagen, oplyser på den anden side at der tidligere er set eksempler på at drabsmænd er blevet løsladt og sat på fri fod efter ganske få år.