Falske betjente på spil i nat

En 40-årig kvinde fik i nat stjålet sit kørekort af en mand, som påstod, at han var politibetjent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et stjålet kørekort. Det er resultatet af et møde, som en 40-årig kvinde i nat havde med to ukendte personer nær Fårevejle i Odsherred. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Ifølge politiet i Holbæk kom kvinden omkring klokken 01.30 kørende ad Adelers Allé i Fårevejle, da hun blev vinket ind til siden af passageren i en mørk patruljevognslignende bil.

Kvinden troede ifølge vicepolitikommissær Flemming Jensen, at der var tale om en civil politipatrulje og standsede derfor, hvorefter passageren i den mørke bil steg ud og kom hen og bad om at se hendes kørekort.

Kvinden spurgte ham, om han var betjent, og det svarede han ja til, men han viste ikke sit politiskilt. Derimod spurgte han, om hun havde noget, hun ikke måtte have, i bilen. Det svarede kvinden benægtende til, hvorefter hun gav ham sit kørekort.

Derefter stak føreren af den patruljevognslignende bil hovedet ud ad vinduet og sagde "Kom, så kører vi", hvorefter manden satte sig ind i bilen, som forsvandt, selv om kvinden råbte op, skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Kvinden beskriver den falske betjent som cirka 35 år gammel med kortklippet hår, han var iført mørk nylonjakke med gråt på ærmerne og blå cowboybukser.

Hun har desuden fortalt, at hun anså bilen for at være af mærket Ford Mondeo. Politiet i Holbæk har ifølge Flemming Jensen undersøgt, om der skulle være vogne fra andre kredse i området, men det er ikke tilfældet. Man vil derfor gerne høre fra eventuelle vidner, der også har været i kontakt med de to i den mørke bil.

At udgive sig for at være betjent kan give bøde eller fængsel i indtil to år, oplyser Flemming Jensen ifølge Holbæk Amts Venstreblad.