Falck strejker - men konkurrenten kører

Når bilen strejker og Falck-redderne gør det sammen, så kan hjælpen i dag findes hos konkurrenten, Dansk Autohjælp. Men man skal ikke nævne, at man normalt er kunde hos Falck.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Falck-strejken begyndte mellem klokken syv og halv otte i morges. Den begynder på en rigtig uheldig dag, da den første hverdag efter en helligdag traditionelt er meget travl.

- I Region Sjælland vil der typisk være 500 bilister sådan en her morgen, som skal have hjælp, siger Louis Honoré, kommunikationsdirektør hos Falck til TV2 Øst.

Falck opfordrer dog kunderne til at ringe ind til vagtcentralen, da personalet der ikke strejker. Så vil de på bedste vis forsøge at hjælpe kunderne.

- Det kan være, vi kan give nogle gode råd eller høre, om folk f.eks. kender en mekaniker, der kan hjælpe dem eller om de kan køre med andre, hvis de skal på hospitalet, siger Louis Honoré. Han understreger dog, at Falck nok skal komme ud til livstruende opgaver.

Hos konkurrenten Dansk Autohjælp er der også travlhed. Foreløbig har Lars Nørby, der er leder af assistancen hos Dansk Autohjælp, ikke noget overblik over, om de har fået flere kunder på grund af strejken hos Falck.

Dansk Autohjælp understreger dog, at de ikke vil forsøge at kapre kunder fra Falck, mens strejken kører. Og hvis man er kunde hos Falck og vil have hjælp af Dansk Autohjælp, så skal man ikke sige ordet "Falck".

Dansk Autohjælp hjælper gerne alle kunder mod kontant betaling, men de vil ikke tage imod kunder, der siger at de normalt er kunder hos Falck. Det er nemlig strejkeramt arbejde.