Falck-strejke får alvorlige konsekvenser

Patienter der har fået en blodprop i hjernen har brug for omgående genoptræning, hvis de vil undgå mén. Men strejkeramte Falck nægter at transportere dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Falck-redderne strejker igen i dag. Der køres kun akutkørsler. Det vil sige ingen transport fra hospital til genoptræning - selv for patienter med en blodprop i hjernen.

- Den yderste konsekvens kan være, at førligheden ikke bliver normal igen oven på den blodprop i hjernen, de har haft. Det betyder jo, at de får et handicap, de må leve med resten af deres liv, siger overlæge på Holbæk Sygehus, Tage Lysbo Svendsen.

Holbæk Sygehus modtager patienter, med blodprop i hjernen, fra hele Vestsjælland. Afdelingen er næsten fyldt og Falck vil først flytte patienter, når der ikke længere er plads på stuerne. For så skrider brandmyndigheden ind. Der må nemlig ikke være patienter på gangene.

- Normalt er vi jo glade, hvis der ikke er overbelægning. Men her betyder det altså, at der er patienter, der kan ligge op til en uge uden, de får den behandling, de skulle have, siger Tage Lysbo Svendsen.

Region Sjælland mener Falck bør få løst problemet med det samme.

- Det er selvfølgelig helt utilfredsstillende. Det burde Falck tage hånd om og sørge for, da det jo er helt uopretteligt, hvis de ikke får den behandling de skal have nu og her, siger Palle Andersen (V), Formand for Sygehus og Forskning i Region Sjælland.

Falck-redderne mener ikke, det er deres problem.

- Jeg har talt både med vores tillidsmand og vores landsklubformand, og i henhold til beredskabsaftalen er det ikke omfattet. Men hvis det er sådan, at der er tvivlstilfælde, så ved Falck, at de skal rette henvendelse til den lokale fællestillidsmand. Det er ikke blevet gjort. Derfor er det ikke et problem, siger Ebbe Vang, talsmand for Falck-redderne.

Men dét mener Palle Andersen, at det er. Han vil omgående have løst problemet.

- Jeg vil tage kontakt til direktøren for sundhedsområdet og bede ham tage kontakt til Falcks direktion for at få løst det her problem omgående. Ellers må vi jo selv tage affære og skaffe nogle vognmænd, der kan tage sig af problemet, siger Palle Andersen.


Nyhedsoverblik