Falck-strejke breder sig

De strejkende Falck-reddere optrappede her til morgen konflikten med Falck. Redderne blokerede blandt andet vagtcentralen i Holbæk, som dækker Region Sjælland. Ledelsen hos Falck kalder det en ubehagelig optrapning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ved vagtskiftet her til morgen klokken 6.45, at to af Falcks vagtcentraler blev blokeret. Den ene i Smørum og den anden i Holbæk, hvorfra Falck styrer redningsarbejdet i hele Region Sjælland.

De strejkende reddere forsøgte at forhindre personalet i at møde ind på vagtcentralen, hvorfra de opretholder Falcks nødberedskab.

- Vi kan fortsat bemande vagtcentralerne, da der fra morgenstunden var flere ledere og andre medarbejdere til stede på vagtcentralen, fortæller Louis Honoré, kommunikationsdirektør hos Falck.

Kunder hos Falck blev i går opfordret til at ringe ind til vagtcentralen, hvis de har brug for hjælp. Så vil Falck forsøge at hjælpe kunderne på bedste vis. Enten ved at vejlede dem til, hvad de selv kan gøre, eller få andre til at løse opgaven.

Den ulovlige blokade af vagtcentralerne er et problem, fortæller kommunikationsdirektøren.

- Der er tale om en ubehagelig optrapning af konflikten. Vi er stærkt bekymrede for, om vi fortsat kan hjælpe ikke mindst de ressourcesvage og syge mennesker med at komme på hospitalet, siger Louis Honoré.