Falck lammet af blokader

Både i Nykøbing Falster og Holbæk er Falck-stationerne blokeret af strejkende Falck-reddere. Falck-ledelsen overvejer nu at bede politiet fjerne blokadevagterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Falcks stationer i Nykøbing Falster og Holbæk blev tidligt fredag morgen blokeret af strejkende Falck-reddere, så det øvrige personale var forhindret i at møde på arbejde.

Redderne er ifølge kommunikationsdirektør Louis Honoré fra Falck utilfredse med, at personalet på vagtcentralerne har ladet taxaselskaber, automekanikere og andre udføre en del af det arbejde, som normalt udføres af redderne. 

- For at undgå en optrapning af konflikten har Falck lovet blokadevagterne, at denne videreformidling af opgaver stopper, siger Louis Honoré.

Løftet har dog ikke fået de strejkende Falck-reddere til at ophæve blokaderne, og derfor overvejer Falck at anmode politiet om at fjerne blokaderne.

- Nu prøver vi at tale med dem, og så håber vi, at redderne selv ophæver blokaderne, så vi ikke behøver at tage det drastiske skridt at bede politiet om hjælp, siger Louis Honoré til Ritzau.

Falcks løfte til de strejkende om ikke at lade for eksempel taxaselskaber og lignende udfører de opgaver, redderne normalt udfører, betyder en forværring af situationen for kunderne, erkender kommunikationsdirektøren. 

- Hvis ikke vi kan lade andre udføre de her opgaver, så bliver vores kunder desværre overladt til sig selv - og i så fald beder vi folk om, om de ikke kan løse deres problem af andre veje. Og hvis der er omkostninger forbundet med det, så må de meget gerne sende regningen ind til Falck, siger Louis Honoré.

Samtidig understreger han, at nødberedskabet ikke er berørt, så alle livstruende og andre akutte opgaver bliver fortsat løst.