Falck frygter ambulancekaos

Redningskoncernen Falck forudser, at ambulancedriften i Region Sjælland kan risikere at komme i alvorlige vanskeligheder, når regionen i første halvår af 2009 samler disponeringen af ambulancer, akutbiler og lægebiler på en fælles regional vagtcentral på

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vicedirektør i Falck Ole Qvist, der har ansvaret for redningskoncernens ambulanceaktiviteter, peger på, at der samtidig med den nye vagtcentral i Region Sjælland også skal indføres et helt nyt radio- og datakommunikationsnet, Sikkerhedsnet (SINE), som skal bruges af af både politi, brandvæsen og ambulancer.

- Vi får et dobbelt eksperiment, fordi man laver både en ny vagtcentral og indfører denne her nye teknologi, som er ukendt og uprøvet. Det hele skal gennemføres ret hurtigt og uden man har nogen erfaringer. Det her skal været indført i løbet af første halvår 2009, og så står man dybest set uden sikkerhedsnet på det tidspunkt, siger Ole Qvist til DAGBLADET Roskilde..

Han forklarer, at han gerne havde set, at etableringen af den nye vagtcentral og indførelsen af den nye teknologi var sket mere gradvist.

- Vi har i Falck mange erfaringer med indførelse af ny teknik. Vi har ikke tidligere været inde i en proces, som er så forceret som denne her. Samtidig bryder man strukturen bag ved ned, lyder det bekymret fra vicedirektøren i Falck.

Han understreger samtidig, at redningskoncernen ingen interesse har i at modarbejde etableringen af de nye vagtcentral og indførelsen af den nye teknologi.

- Vi har ingen anden interesse, end at det samlede beredskab kommer i gennem det her. Kan vi bidrage og støtte regionen omkring denne nye vagtcentral, så vil vi selvfølgelig gøre det, siger Ole Qvist.

Hos Region Sjælland forklarer chefkonsulent Peter Mondrup Braad, at han deler vicedirektøren fra Falcks bekymringer.

- Det er ikke regionen, som har lagt den meget forcerede tidsplan for udrulningen af dette SINE-net. Det er heller ikke Region Sjælland, der har valgt at være det første sted, det skal udrulles. Og det er for så vidt heller ikke regionen, som har valgt, at ambulancedriften skal bringes i udbud, Det er et pålæg fra konkurrence myndighederne. Og det er ikke særligt hensigtsmæssigt, at de to ting falder sammen. Så det er jeg for så vidt enig med Ole Qvist om, siger Peter Mondrup Braad.

/ ritzau /