¨

Fagforening mener Næstved Kommune spiller hasard med slagterijob

Foto: TV ØST

Den lokale formand for Fødevareforbundet NNF siger, at Næstved Kommune bremser væksten ved at sige nej til udvidelse af svineproduktion.

Formand for Fødevareforbundet NNF-Sjælland & Øerne, Henrik Tonnesen, er dybt rystet over, at Næstved Kommune spiller ”hasard” med slagteriarbejdernes job på deres arbejdsplads Danish Crown i Ringsted.

- Alle ved, at der mangler grise til slagtning i Ringsted, og når op til 40 % af grisene, der bliver slagtet i Ringsted, kommer fra Fyn og Jylland, så er det da tude tosset, at Næstved kommune ikke ønsker at være med til at bidrage til flere slagtesvin til Ringsted og dermed være med til at sikre arbejde til de 300 slagteriarbejdere, der godt nok arbejder i Ringsted, men betaler deres skat i Næstved kommune, siger Henrik Tonnesen, formand for NNF-Sjælland & Øerne i en pressemeddelelse.

Teknisk udvalg i Næstved Kommune har vendt tommelfingeren ned i forhold til en ansøgning om udvidelse af en svineproduktion i Fuglebjerg, der vil sikre 47.000 slagtesvin årligt til slagteriet i Ringsted.

Vil passe på drikkevandet

- Det er fordi, besætningen ligger inden for et område med særlige drikkevandsinteresser. Vi er derfor forpliget til at se på, om det får betydning får fremtidig udvinding af drikkevand, og det kan man godt være bange for, at det har, siger Helle Jessen (S), næstformand i Teknisk Udvalg i Næstved Kommune.

Henrik Tonnesen vil nu kontakte borgmester Carsten Rasmussen (S) for at få ham til at se på sagen på byrådsmødet den 24. februar.

På vegne af de 300 slagteriarbejdere og skatteborgere vil han afkræve borgmesteren svar på, hvad han mener, at der skal til for at få vækst og beskæftigelse til at ”gå hånd i hånd med miljøet”.

- Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at se, hvordan kommunen vil opfylde det krav, når Teknisk Udvalg vender tommelfingeren ned i en sag, hvor alle spilleregler er overholdt, og hvor det er dokumenteret, at en øget produktion ikke vil medføre en øget miljøbelastning. Og så vil jeg gerne have svar på, hvor mange arbejdspladser miljøet må koste i den konkrete sag. 300 arbejdspladser er åbenbart ikke nok, udtaler Henrik Tonnesen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App