Færre unge søger ind på en ungdomsuddannelse

8.778 nye unge har søgt ind på Region Sjællands gymnasiale uddannelser og EUX efter sommerferien. Det er en smule færre ansøgere end sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Færre unge har i år valgt et søge ind på en ungdomsuddannelse her i regionen.

Det oplyser Region Sjælland.

I alt har 8.778 personer søgt ind på Region Sjællands gymnasiale uddannelser og EUX efter sommerferien, hvilket ifølge regionen selv er en smule færre ansøgere end sidste år. Det er dog stadig tæt på de seneste års søgetal.

quote Der er fortsat en alt for stor gruppe af unge, der ikke får en uddannelse efter folkeskolen, og som er i stor risiko for at ende på offentlig forsørgelse

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

- Ungdomsuddannelsen er helt nødvendig, uanset om du gerne vil være faglært, eller om du drømmer om at ende med en kandidatgrad fra RUC. Derfor er jeg rigtig glad for, at søgetallene holder et højt niveau i Region Sjælland, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Det går fremad for EUX

Årgangene af unge i 15 til 16 års alderen er mindre i år, derfor går det samlede søgetal en smule tilbage, oplyser Region Sjælland. En mindre tilbagegang ses hos STX, HHX og HTX.

Til gengæld er der fremgang for HF og for EUX. Her er der henholdsvis 72 og 23 flere ansøgere i år end sidste år, hvilket glæder regionsrådsformanden.

Ansøgertal

- Vores virksomheder mangler i den grad faglært arbejdskraft, og behovet bliver endnu større i de kommende år når byggeriet af Femern Forbindelsen går i gang. Derfor er det dejligt, at interessen er stigende for EUX-uddannelsen. EUX kombinerer en faglig uddannelse med gymnasiale fag, så her kan du helgardere dig, hvis du endnu ikke ved, hvilken uddannelse du sigter imod, siger Heino Knudsen. 

Han understreger, at der fortsat skal arbejdes med at få endnu flere unge til at tage en ungdomsuddannelse i Region Sjælland.

- Der er fortsat en alt for stor gruppe af unge, der ikke får en uddannelse efter folkeskolen, og som er i stor risiko for at ende på offentlig forsørgelse. Alene i Region Sjælland har vi 14.000 unge i alderen 16-29 år, der er på overførelsesindkomster. Det er en udfordring som jeg, som formand, vil tage op i Vækstforum, for hverken de unge eller arbejdsmarkedet kan være tjent med, at de står udenfor arbejdsstyrken. Vi har brug for dem, siger han.

Det betyder forkortelserne