Færre turister i Danmark

Den globale turisme vokser. Alligevel oplever de danske turistatraktioner, at de får færre udenlandske turister. Det kan også ses i vores region. Her står konferencerum tomme - og tyske turister opsøger andre feriemål

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flotte store lokaler, lidt afslapning efter møderne og smukke omgivelser. Faciliteterne er i orden men udenlandske firmaer booker sig ikke længere ind i konferencelokalerne på Sørup Herregaard ved Ringsted.

Den kedelige udvikling ses andre steder end på Sørup Herregaard. En ny rapport viser, at udenlandske turister svigter danmark. De seneste syv år er der blevet to procent færre af dem i Danmark, mens den globale turisme er steget med med syv procent. Det skriver Børsen. Også i vores region halter vi bagefter.

Noget af tabet opvejes af flere danske turister, men generelt taber Danmark terræn. Nu vil branchen se indad for at skaffe flere udenlandske turister.

Et af de store problemer er ifølge turistbranchen momsen. For det første er den danske hotelmomssats større end i vores nabolande. Derudover kan man i de andre lande afløfte momsen fuldstændig, når firmaer køber overnatnings- og restaurationsydelser. Herhjemme kan man maksimalt slippe for at betale 25 procent af momsen. Det giver de udenlandske destinationer en konkurrencefordel.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Skatteministeren, men han har tidligere været imod at differentiere momsen.

Se indslaget fra TV2 ØST