Færre byrådsmedlemmer i Kalundborg

31 byrådsmedlemmer er for mange. Det mener oppositionen Kalundborg Kommune, der vil have antallet af byrådspladser skåret ned. En god idé, men timingen er ikke rigtig, siger borgmesteren

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kommunalbestyrelse må maksimalt have 31 medlemmer. I Kalundborg Kommune går man lige til grænsen, men det er der ingen grund til, mener Martin Damm (V), 2. viceborgmester og leder af den borgerlige opposition. Han foreslår nu, at man skærer ned på antallet af byrådsmedlemmer til næste valg.

- Vi står overfor en stor opgave med at finde besparelser i kommunen, og så ville det jo være på sin plads, hvis politikerne gik forrest. Jeg tror, at vi kan spare op mod en million kroner årligt på at reducere kommunalbestyrelsen, siger Martin Damm til Sjællandske.

Borgmester Tommy Dinesen (SF) støtter forslaget, men han mener ikke, tiden er inde til at diskutere det.

- Jeg er enig i, at 31 er for mange, og jeg vil gerne se på en reducering, bare ikke nu. Jeg synes, at vi har andre betydelige problemer med budgetoverskridelser og så videre, siger borgmesteren.

Hvis kommunalbestyrelsen skæres ned til 25 medlemmer, kan kommunen spare en halv million kroner om året, vurderer Tommy Dinesen.