Færre busser i Næstved

Politikerne i Næstved lægger op til at spare millioner af kroner på byens busser. Passagerne frygter for deres daglige transport og chaufførerne for deres job.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune manger penge. Derfor har politikerne planer om at spare på busdriften, og det skaber utryghed hos chaufførerne.

- Det er klart, at det fylder meget. Hvor meget skal nedlægges, og hvor mange mister deres job, siger Søren Jørgensen, der er en af de omkring 70 chauffører fra Nobina, der kører busser i Næstved.

Der skal spares op mod 4 mio. kroner på busbudgettet, og det gør passagerne nervøse.

- Det er en katastrofe for de små landsbysamfund, hvor folk er afhængige af busserne, siger Helge Jønch-Sørensen, der bor i Hyllinge uden for byen.

Formanden for dem, der skal jonglere med budget og busplaner, slår fast, at man ikke kan komme uden om besparelser. Han erkender, at der vil komme forringelser i servicen.

- Der kan være færre afgange og længere mellem busserne. Det er ubehageligt for alle, men vi forsøger at køre der, hvor der er flest mennesker, siger Søren Revsbæk (V), der er formand for Teknisk Udvalg i Næstved Kommune.

Det er dog stadig uvist, hvor meget der skal skæres. Først mandag den 7. april holder Teknisk Udvalg det endelige møde om spareplanen.

Den skal så op på et byrådsmøde sidst på måneden. Bliver det vedtaget her, træder de nye køreplaner i kraft næste år.