Færdselskontrol: Husk selen og lad mobilen ligge, når du kører

Fra mandag til og med søndag vil politiet i hele landet vinke folk ind til siden, hvis de har glemt selen eller bruger mobiltelefonen, mens de kører bil

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag begynder en landsdækkende kontrol af bilister, der kører uden sele eller bruger deres håndholdte mobiltelefon under kørsel. Derfor vil politiet i stå klar ved de danske veje. Begge forseelser koster 1.500 kroner.

Ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplever betjentene færre tilfælde af bilister, der glemmer at spænde selen, inden de drejer nøglen om og kører.

- Folk er blevet bedre til at huske selen, men vi oplever stadig flere og flere, der bruger mobilen til at tjekke mail og Facebook, mens de kører, siger Erik Mather leder af færdselsafdelingen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.  

Prisstigning

I 2011 kostede det kun 500 kroner at glemme selen eller have samtale i en håndholdt telefon. Nu koster det altså 1.500 kroner. Og det er ikke første gang, at politiets fokus er rettet mod denne forseelse.

Sidste år blev 1.060 personer sigtet for at køre uden sikkerhedssele, hvor 48 bilister også blev siget for at have glemt at spænde deres børn fast. Derudover blev 633 personer sigtet for at have brugt deres mobiltelefon, mens de kørte.