Fængslet for drab under festival

Et skænderi mellem to grupper unge endte ulykkeligt, da en 17-årig mand blev stukket ned. Gerningsmanden er nu fængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ranglet, i hængerøvsbukser og med det afblegede hår på plads satte en kun 17-årig fyr sig lørdag til rette mellem forsvarer og anklager i Retten i Roskilde. Sigtelsen var en voksen mand værdig: Drab og drabsforsøg. Knap tre timer senere var han fængslet frem til den 2. august.

Det var fredag aften, at "skubberi" mellem to grupper unge på Vig Festivalen i Odsherred endte i et ulykkeligt knivstikkeri. Vidner har forklaret, at den 17-årige først kom i klammeri med en 18-årig fyr, der fik flere slag og stik med en ukendt spids genstand, så han fik flænger i både nakken og tindingen. Det har politiet indtil videre valgt at betegne som drabsforsøg.

Men små to minutter efter gik det helt galt, da den 17-årige ifølge politiets opfattelse stak den samme spidse genstand i både halsen og skulderen på en jævnaldrende dreng fra Asnæs. Stikkene var så livstruende, at drengen døde umiddelbart efter.

De dødbringende stik faldt klokken halv elleve fredag aften. Syv timer senere valgte den 17-årige, der kommer fra Østjylland at indstille flugten. Han ringede selv til politiet og fortalte, at han sad på stationen i Vig, hvor han kort efter blev anholdt.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre. Der er så mange vidner, der skal afhøres, at politiet ikke ønsker, at den sigtedes egen forklaring kommer frem. På grund af hans unge alder skal varetægten tilbringes på en sikret ungdomsinstitution.

Festivalledelsen valgte efter samråd med politiet at lade festivalen fortsætte, men lørdag var der et minuts stilhed på festivalpladsen til minde om den dræbte. Politiet har skønnet, at der var 15.000 gæster til årets Vig Festival, der især præsenterer familievenlige danske navne.