Fængslet for dødstrusler mod datter

En serbisk familiefar i Rødby, der truede sin datter med lemlæstelse og død, da han fandt ud af, at den 15-årige pige var kæreste med en kosovoalbansk dreng, er blevet varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi anholdt den 36-årige mand i aftes, og i eftermiddags blev han varetægtsfængslet i 14 dage, oplyser vicepolitiinspektør Carsten Hansen.

- Det er grove trusler, når han både truer pigen med død og lemlæstelse og samtidig viser hende, at han har et våben, siger Carsten Hansen.

På farens adresse fandt politiet både et jagtgevær og en pistol, og han er derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Grundlovsforhøret blev afholdt bag lukkede døre, og Carsten Hansen kan derfor ikke komme ind på, hvad manden har forklaret. Men det er nærliggende at tro, at det er striden mellem serbere og kosovoalbanere om det nu selvstændige Kosovo, som indtil for nylig var en serbisk provins, der er årsagen til farens vrede.

Faren har ifølge politiets sigtelse truet pigen to gange. Senest mandag, hvor han truede med at slå hende ihjel. Og for cirka en måned siden, hvor han truede med at lemlæste hende.

Pigen er nu i de sociale myndigheders varetægt.

- Hun befinder sig på en hemmelig adresse, og politiet vurderer, om der er brug for særlig beskyttelse, siger Carsten Hansen.

/Ritzau/