Fængselsansatte er mindre syge

De ansatte på Jyderup Statsfængsel er langt mindre syge nu, end de var tidligere. På bare et år har sygefraværet på fængslet ændret sig fra at være landets højeste til landets laveste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De ansatte på Jyderup Statsfængsel har i 2007 været langt mindre syge end tidligere.

- Det er virkeligt positivt, og det skaber en positiv spiral, hvor man får lov at holde de fridage man har, istedet for altid at blive kaldt på arbejde, siger fængselsfunktinær Heidi Olsen.

For godt et år siden var Jyderup Statsfængsel det fængsel i Danmark med det højeste sygefravær. 30 sygedage havde hver medarbejder i gennemsnit. Her året efter er sygefraværet nede på 12,5 dag om året.

- Vi har gennemført en række arbejdsmiljøprojekter, hvor alle medarbejdere har haft mulighed for at byde ind med de ting, de syntes skulle ændres. Det har medført, at de ting som medarbejderne er frustrerede over i deres hverdag, bliver hørt, siger fængselsinspektør Troels Bloch.

Som noget nyt bliver de ansattes sygefravær hver måned offentliggjort på mailen. Det betyder, at de ansatte kan følge med i, hvor meget sygdom, der er på de enkelte afdelinger.

- Det har skabt en positiv konkurrence mellem afdelingerne. De følger med i hinandens sygefravær. Men jeg mener ikke, at det kan betyde, at nogen kollegaer får det dårligt over at melde sig syg, lyder det fra Troels Bloch.