Fængsel i 60 dage for overfald på bager

19-årig mand fra Fuglebjerg dømt. Men han har allerede siddet varetægtsfængslet i 66 dage. Nu kan han søge erstatning for at have siddet inde for længe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tres dages fængsel. Det var samfundets straf til den 23-årige mand fra Hørsholm, som sammen med en 19-årig mand fra Fuglebjerg overfaldt en 58-årig bager på vej til sit arbejde i VestsjællandsCentret den 21. juli i år, skriver Sjællandske.

Den 23-årige har - som sin makker - siddet varetægtsfængslet siden voldsepisoden, og det er faktisk 66 dage, seks mere end dommen lød på. Derfor kan han søge om erstatning for at have siddet bag tremmer for længe.

Voldelig video
Om han så gør det, er et andet spørgsmål. Den 23-årige tidligere ustraffede mand, hvis forældre var med i retten tirsdag, virkede nemlig meget påvirket af hele sagen og svarede klart og tydeligt »ja« til sin forsvarers opfordring om fremover at holde sig på måtten og ikke overtræde loven mere.

Der var ikke megen tvivl om, at den 23-årige og hans 19-årige medgerningsmand faktisk begik volden mod bageren, der fandt sted ved bagindgangen til Kvickly Extra i VestsjællandsCentret.

[video:flv:081001_bager_overfaldet.flv]
Hele optrinnet var nemlig blevet optaget af hele to videoovervågnings-kameraer, og sekvenserne blev også vist i retten i går. Overfaldets grovhed vakte stor opsigt, da Sjællandske Medier offentliggjorde sekvenser fra videoen umiddelbart efter overfaldet.